7001 South Park Ave., Tacoma, WA 98408
Phone #: (253) 475-6335


n

MONTHLY NEWSLETTER - Friday, December 1, 2017Dear Parents,

 

We hope all of you had a wonderful Thanksgiving. We always have so much to be thankful for and things we thankful for are the gift of our Preschool children and their families. Enjoy the video and the pictures that your children sang and gave out the cards for the Senior Thanksgiving luncheon at St. Ann.


https://www.youtube.com/watch?v=nRl6ArOePXM

https://photos.app.goo.gl/RbwQo662C4NCaoxe2


This weekend starts a new month and a short one. We will talk about the birth of Jesus and will practice our songs for the Christmas party.


The party will be held on December 15, at 10:30 AM. Santa Claus will come to our classroom and the students will perform some Christmas songs. You are invited!


We will have the Christmas Break from December 18, 2017 - January 1. Class resumes on Monday, January 2, 2018.


Report cards, Pre-K goal and objectives will be given to you before Christmas Break.


We are looking forward to another wonderful year working with your children. They are so energetic, loving, and ready to learn and that make everyday a blessing! Have a wonderful month.


Father Tuan, Sister Theresa and all the Staff would like to say “Merry Christmas and Happy New Year to you and your dear family!” We wish all of you a joyful New Year fill with many blessings, and thank you for letting us be a small part of your child’s life.


Love & Prayers,

Sister Trinh Nguyen & Sr. Huong Vu (LHC)

 

Important Dates to Remember

DECEMBER 2017:

  • Dec 15                  CHRISTMAS PROGRAM & PARTY @ 10:30AM
  •  Dec 18-Jan 1        Christmas Break/ Winter Break (No School)
  •  Jan 2                    School resumes

 

DECEMBER BIRTHDAYS:

 

 BENJAMIN MILLS       12/3

VIVI PHAM                   12/10

Fr. TUAN                      12/16


Highlights this month: Theme: Winter Celebration, Christmas, Winter sportsLesson Plan (Pre-K):

 

*Writing: Identifying and tracing alphabets L-M. Associated words and sentences

*Math: Revision of Number concept 1-10. Concepts of Size

*Science: Seasons, Signs of Winter, Safety during Winter, our Bodies.

*Religion: Significance of the Immaculate Conception, understanding Mary as our Mother, and the Mother of Our Church family. Advent, a time to prepare for Jesus’ birthday and Christmas, the time to celebrate Jesus’ birth.


Lesson Plan: (Preschool)


LESSON PLAN

Overview

-Name, identify, and locate shapes in the environment

 

-Create shapes using various objects and materials

 

-Sort and order boxes by size, shape, and color

 

Vocabulary

 Star; Circle, Triangle; Merry Christmas; Happy New Year; Holiday, gift…… 

 

 
Kính thưa quý phụ huynh,

Hy vọng quý phụ huynh và gia đình có những ngày nghỉ dịp Lễ Tạ Ơn vừa qua thật ý nghĩa và đầm ấm. Chúng ta luôn có nhiều điều để tạ ơn, nhất là tất cả các bé trong Lớp Mẫu Giáo. Kính mời quý phụ huynh xem các em biểu diễn dịp Thanksgiving và gởi thiệp đến các ông bà trong giáo xứ.


https://www.youtube.com/watch?v=nRl6ArOePXM

https://photos.app.goo.gl/RbwQo662C4NCaoxeTháng 12 đã bắt đầu. Dù các bé sẽ có những ngày nghỉ dài, bài học tháng này được đính kèm theo. Các bé học sẽ học về Giáng Sinh / Hài Nhi Giêsu và chuẩn bị bài hát chương trình Giáng Sinh.


Kính mời quý phụ huynh đến chung vui với các bé ngày 15 tháng 12, lúc 10:30AM. Ông Già Noel sẽ thăm và đem quà cho các bé và các bé sẽ trình diễn một số bài hát về Giáng Sinh.


Các bé sẽ được nghỉ Lễ Giáng Sinh và Năm Mới từ ngày 18 tháng 12 năm 2017. Thứ Hai, ngày 2 tháng 1, 2018 các bé đi học trở lại.


Bảng ghi nhận về các bé sẽ được gởi tới quý phụ huynh trước khi nghỉ Giáng Sinh. Xin quý phụ huynh xếp giờ trao đổi với các Sơ nếu có thắc mắc, vì lợi ích cho con em mình. Các Sơ chân thành cám ơn.

Các Sơ mong ước một Năm Mới được cùng các bé học tập. Các bé rất năng động và ham hiểu biết làm cho mỗi ngày đến trường là một phúc lành.

 

Cha Tuấn và Sơ Theresa cùng các nhân viên của Giáo Xứ gởi lời kính chúc quý phụ huynh Mùa Giáng Sinh an lành, và Năm Mới vui khỏe, hạnh phúc. Cám ơn quý phụ huynh đã cho Giáo Xứ Thánh Anna được cộng tác với gia đình để đồng hành cùng các bé.

 


Quý mến,


Sơ Hương và Sơ Trinh